Ilkka Paajanen – Rajattu äärettömyys

Ilkka Paajanen

22.10. – 10.11.2024

Esittely

Rajattu äärettömyys

Hämeenlinnalaisen Ilkka Paajasen, kulttuurin moniottelijan, taiteilijan ja arkkitehdin näyttely Rajattu äärettömyys Galleria Pirkko-Liisa Topeliuksessa loka-marraskuussa 2024.
Saksalainen kirjailija Johann Wolfgang von Goethe on käyttänyt ilmausta rajattu äärettömyys tarkastellessaan suunnattoman suurta holvattua tilaa. Hieman vapaasti ajatusta tulkiten tämän näyttelyn työt voi nähdä rajattuina otantoina suuresta äärettömyydestä.

Lasityöt kierrätetystä lasista ja metalliverkosta ovat nyt ensimmäistä kertaa esillä taidenäyttelyssä. Lasitöissä voi nähdä rakennuksia, puita tai abstrakteja hahmoja. Vanhat lasiesineet saavat näissä töissä uuden elämän. Teokset elävät erilaisissa valaistuksissa, osin myös heijastaen tai taittaen valoa.
Akryylimaalausten aiheet ovat rakennuksia, pohjautuen matkoilla piirrettyihin luonnoskirjakuviin. Piirtäminen tarjoaa aivan erilaisen mahdollisuuden kohteen tarkasteluun, maisteluun ja nauttimiseen kuin sen valokuvaaminen. Piirtäessä tarkastelee kohdetta kokonaisvaltaisesti, silmä tutkii kohteen muotoja, yksityiskohtia ja suhteita, jotka sitten käsi tulkitsee paperille. Nyt nuo vuosikymmenten aikana syntyneet piirrokset tarjoavat materiaalia maalauksille: rakennus on piirretty uudelleen ja kuvat saaneet värejä. Lopputulos voi olla realistinen väreineen ja muotoineen, toisinaan taas impressionistis-abstraktinen.
Näyttely tarjoaa tilallisen taiteen kokemuksen eurooppalaisen rakennustaiteen ja arkkitehtuurin konteksteissa.

Teokset

  • Ilkka Paajanen - Rajattu äärettömyys Ilkka Paajanen kutsu

Näyttelypaikka

Galleriatila on 56 neliömetriä, kaksi suorakaiteen muotoista tilaa, pituussuunnassa katuun nähden. Ikkunat etelään päin, hyvin valoisa.

Reittiopas

Klikkaa karttaa suunnitellaksesi reitti